Damrak Gin mikt op uitbreiding in V.S. met nieuwe glasverpakking O-I

Damrak Gin mikt op uitbreiding in V.S. met nieuwe glasverpakking O-I

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, voltooide recent een lijnuitbreiding voor Lucas Bols, het oudste merk in gedistilleerde dranken ter wereld. O-I Nederland levert al jaren exclusief de 0,75l fles voor Lucas Bols’ Damrak Dutch. De lijnuitbreiding introduceert 0,7l en 1 liter flessen voor buitenlandse markten. Lucas Bols mikt hiermee vooral op de Verenigde Staten, waar premium gins steeds populairder worden, maar ook op andere Europese markten waar Lucas Bols al distributieovereenkomsten heeft.

Een complete verpakkingsoplossing

O-I is gevraagd voor het productontwikkelingsproject omdat het complete verpakkingsoplossingen biedt. Om Lucas Bols’ positie in het premiumsegment te verbeteren, gaf O-I de 0,7l en 1 liter flessen een nieuw design met een meer Nederlandse uitstraling. De zwarte sluiting veranderde naar een heloranje dopkurk en werd gecombineerd met de originele blauwe bodem. Voor een betere merkherkenbaarheid werd het logo, in embossing, lager op de fles geplaatst.

O-I Nederland is een one-stop-shop voor Lucas Bols en centraliseert zowel de aankopen als de planning van de volledige productie- en distributiecyclus. De fabriek van O-I in Holzminden, Duitsland, produceert de speciale extra witte fles. Daarna bezorgt O-I de flessen voor print aan Decoglass in het Duitse Montabauer en levert ze tenslotte aan Lucas Bols’ afvulfabriek Avandis in Zoetermeer (Nederland).

Patrick Waegemakers, segment manager bier, spirits en wijnverpakkingen voor O-I Benelux zegt: “Door onze langdurige relatie met Lucas Bols hebben we een grondige kennis van hun vereiste specificaties. Met onze ervaring en capaciteiten op het vlak van New Product Development en ons internationaal karakter kunnen lokale merken zich differentiëren in competitieve buitenlandse markten.”

Met investeringen in het eigen merk haken internationale distilleerders zoals Lucas Bols in op de groei van premium gin. Trouw aan zijn traditionele recepten, kennis en expertise bouwt Lucas Bols sinds 1575 aan zijn reputatie als producent van kwalitatieve alcoholische dranken.

 

#####

Over O-I Europe

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2013 $ 7 miljard aan netto-omzet. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 77 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com

Met de Glass Is Life™ campagne brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Praat mee over #betteringlass op  

Over Lucas Bols B.V.

Lucas Bols B.V. is een privaat Nederlands bedrijf actief in de productie, distributie, sales en marketing van alcoholische dranken. Het is het oudste gedistilleerde drankenmerk in de wereld. Het merkportfolio bestaat uit Bols, Galliano, Vaccari, Pisang Amboon, Gold Strike en een groot aantal Nederlandse jenevers en likeuren. Innovatie en een goede relatie met professionele barmannen wereldwijd zijn essentieel voor het succes van Lucas Bols. Het hoofkantoor is gevestigd in Amsterdam en telt 28 medewerkers. In 2006 produceerde de onderneming drie miljoen boxen per jaar met een omzet van ongeveer 95 miljoen euro verdeeld over 110 landen. Voor meer informatie: www.lucasbols.com

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.